Héhalom község honlapja

A sokszínű nógrád megyei település...

Héhalom – Egyházasdengeleg Községek Körjegyzője Közös Helyi Választási Iroda Vezetője
Székhelye: 3041 Héhalom, Petőfi u. 1. Telefon/fax: 32/482-045

e-mail: , Iktatószám: 542-6/2010.

Tárgy: Megválasztható önkormányzati képviselők számának megállapítása

1/2010. (VII.14.) HVI H A T Á R O Z A T

Héhalom községben a helyi önkormányzati képviselők 2010. évi választásán a megválasztható helyi önkormányzati képviselők száma: 6 fő, azaz: „hat” fő.

Határozatom ellen a közzétételétől számított 2 napon belül, azaz 2010. július 16-án 16 óráig a Nógrád Megyei Területi Választási Iroda (3100 Salgótarján, Rákóczi út 36.) vezetőjéhez kifogást lehet benyújtani. A kifogásnak tartalmaznia kell a jogszabálysértés megjelölését, a jogszabálysértés bizonyítékait, a kifogás benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, illetve a kifogás benyújtójának választása szerint telefax számát vagy elektronikus levélcímét, illetőleg kézbesítési megbízottjának nevét és telefax számát vagy elektronikus levélcímét.

I N D O K O L Á S

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény (továbbiakban: Övjt.) 24. §. (2) bekezdése kimondja, hogy a választási iroda vezetője e törvény hatálybalépését követő harminc napon belül megállapítja és közzéteszi a megszerezhető mandátumok számát. A törvény 2010. június 14-én lépett hatályba. A döntésnél megállapítottam, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala közlése szerint Héhalom község lakosságszáma 2010. január 1-én 1023 fő. Az Övjt. 4. §. c) pontja alapján megállapítottam, hogy a 10.000 vagy ennél kevesebb lakosú település – egyéni kislistás választási rendszerben- egy választókerületet alkot, melyben a megválasztható képviselők száma 5000 lakosig 6 fő, így Héhalom község év eleji lakosságszáma alapján a megválasztható önkormányzati képviselők száma: 6 fő, azaz „hat” fő.

A határozat közzétételére Héhalom község honlapján (www.hehalom.hu) és az önkormányzat hivatalos hirdetőtábláján (Héhalom, Petőfi út 1.) kerül sor.

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény (továbbiakban: Ve.) 102. §. (1) bekezdésében biztosított hatáskörömben állapítottam meg a megválasztható képviselők számát és rendelkeztem a határozat közzétételének módjáról. A kifogás jogát a Ve. 102. §. (3) bekezdése biztosítja. A kifogás benyújtásának részleteit a Ve. 77. §. (1) és (2) bekezdései tartalmazzák. Fentiek alapján a rendelkező részben foglaltak szerint döntöttem.

Héhalom, 2010. július 14.

Dukáné Unghy Erzsébet Anna
HVI vezető, körjegyző

Ez a weboldal cookie-kat használ. A weboldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába.